Ridurile iti dau batai de cap? Solutii exista! Indiferent de varsta, poti recurge la una dintre cele mai simple proceduri de atenuare a ridurilor: tratamentul cu Toxina botulinica de tip A, cunoscuta sub denumirea comerciala de Botox.

Ce este Botox-ul?

Toxina botulinica de tip A, cunoscuta si sub denumirea comerciala de Botox, este o substanta derivata a bacteriei Clostridium Botulinum. Cand este injectata în muschi, toxina botulinica are un efect local. Aceasta blocheaza temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervii faciali catre muschii din zona în care a fost injectata. Muschii faciali se relaxeaza, iar miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile.

Pentru ce este folosit?

Botoxul este un tratament cosmetic ce se poate folosi în tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde. Se poate folosi în cazul persoanelor cu varste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Toxina botulinica blocheaza transmiterea impulsurilor nervoase catre muschii faciali din zona în care a fost injectata. Reduce astfel temporar contractiile muschilor faciali ce cauzează producerea ridurilor.
S-a demonstrat ca este un tratament eficient si sigur care poate reduce ridurile de expresie, din aceasta cauza devenind din ce în ce mai popular.

Cum pot face un tratament cu Botox?

Numai un medic iti poate spune daca poti face sau nu un tratament cu Toxina Botulinica. Inainte de a incepe tratamentul este necesar sa ii spui medicului care sunt problemele tale de sanatate, in special cele care afecteaza musculatura sau nervii. De asemenea, trebuie sa specifici daca alaptezi sau daca intentionezi sa ramai insarcinata.

Procedura de injectare cu Botox

Medicul iti va face cateva injectii cu aceasta substanta direct în muschii din zonele afectate de riduri. Inainte de a face injectiile, acesta va stabili care sunt zonele ce pot fi injectate evaluand în functie de structura fetei tale si de mobilitatea muschilor faciali. Intreaga procedura dureaza in jur de 10 minute. Sunt necesare de la 4 la 10 injectii în functie de zona tratata.
Acul cu care se realizeaza injectiile este foarte fin, iar disconfortul este minim.

Dupa injectarea cu botox

Vei putea observa o ameliorare a ridurilor dupa 3 pana la 7 zile, iar efectul poate dura pana la 4 luni. Rezultatele pot varia. După o anumita perioada de timp, ridurile vor redeveni vizibile, dupa ce efectele toxinei botulinice vor disparea.

Cat de des se pot face injectiile cu Botox?

Poti repeta injectiile cu Botox o data la 4-5 luni. Datorita tratamentelor repetate, musculatura poate deveni mai ferma si mai relaxata, iar efectul se instaleaza incepand cu 4-5 zile, pana la 2 saptamani.
injectie botox