Rinoplastie Cluj

Descriere generală a operatiei de rinoplastie

În general, rinoplastia îmbunătățește proporțiile nasului refăcând armonia feței și redând încrederea în sine. În cazul în care mărimea sau forma nasului dumneavoastră vă deranjează, chirurgia cosmetică poate reprezenta soluția ideală.

Prin aceasta tehnică pot fi modelate: mărimea nasului în contextul echilibrului facial, lățimea nasului, profilul nasului (cu excrescențe sau depresiuni ale piramidei nazale), vârful nasului, dimensiunea narinelor, asimetria nazală.

Detalii rinoplastie

Rinoplastia este o intervenție individualizată care ia în calcul caracteristicile specifice fiecărei fețe în parte. Doctorul Ciceo va evalua cazul și vă va descrie tehnicile chirurgicale posibile. Intervenția se realizează de obicei prin interiorul nărilor, procedura desfășurându-se fără a lăsa cicatrici. Operația poate dura între 1-2 ore, procedurile mai complicate durând mai mult. Edemul (nasul usor umflat) poate persista între 1 și 3 luni, după care nasul mai poate avea o evoluție lentă. Echimozele (vânătăile) restante se vor estompa după aproximativ 5-7 zile, iar rezultatul definitiv va fi vizibil după 6-12 luni. Operația de rinoplastie se realizează sub anestezie generală și se ține cont de așteptările estetice dorite de pacient. Se recomandă o spitalizare de până la 24 ore. În cazul în care vă doriți un nas foarte simetric, trebuie să aveți în vedere că orice față are un anumit grad de asimetrie. De aceea, nasul pe care trebuie să-l doriți este cel care se potrivește cel mai bine feței dumneavoastră. În acest scop, comunicarea cu medicul este esențială.

Etape rinoplastie

Consultația la doctorul Ciceo este primul pas pentru a obține toate informațiile dorite, care trebuie să cuprindă discuții despre cazul în speță și evaluarea acestuia, tipurile de intervenții, perioada de recuperare și potențialele riscuri și complicații, precum și recomandările chirurgului în cazul dumneavoastră. Nu ezitați să ma intrebati despre orice nelămurire aveți.

Procesul de vindecare continuă mai multe săptămâni după operație. Sunt recomandate cremele protectoare împotriva UV, iar timp de aproximativ 2-3 săptămâni trebuie evitate activitățile solicitante care pot duce la vascularizarea în exces a zonei operate, ceea ce poate cauza sângerări. Pentru pacienții care poartă ochelari este recomandat evitarea acestora timp de aproximativ 2 luni, deoarece se sprijină pe piramida nazală (se pot utiliza lentile de contact).

Rinoplastie – studiu de caz

Alaturat puteti vedea cateva din operatiile de rinoplastie efectuate de noi..inainte si dupa interventie